Dołącz do nas

Odwiedź nasz kanał

Śledź nas
na Twitterze

Oświadczenie Dyrektora PKWP w Hiszpanii w sprawie ataku terrorystycznego w Barcelonie

-Jesteśmy dziś świadkami smutnego świtu w Barcelonie, w całej Hiszpanii, w Europie i całym cywilizowanym świecie - pisze w oświadczeniu Javier Menéndez Ros.

-Jedno z najpiękniejszych miast w naszym kraju, skąpane w świetle i obmyte przez fale Morza Śródziemnego, stało się świadkiem świtu skąpanego w krwi, wśród okrzyków żalu i rozpaczy. Wczoraj w nocy atak dżihadystów, podobny do wielu tych, których doświadczyliśmy w przeszłości, zaskoczył przechodniów spacerujących po Las Ramblas, głównej turystycznej alei miasta, zabijając wszystkich, którzy znaleźli się na drodze pojazdu zamachowca - czytamy w tekście.

W oświadczeniu Dyrektor Papieskiego Stowarzyszenia Pomoc Kościołowi w Potrzebie w Hiszpanii wspomina o minionych atakach terrorystycznych w Europie i na Bliskim Wschodzie. - W papieskim stowarzyszeniu Pomoc Kościołowi w Potrzebie, szczególnie dzisiaj, pamiętamy w modlitwie o wszystkich tych miejscach.

Dodaje. - W naszym katalońskim oddziale papieskiego stowarzyszenia Pomoc Kościołowi w Potrzebie, którego biura znajdują się blisko miejsca niedawnego ataku, wraz z wszystkimi w hiszpańskim oddziale Papieskiego Stowarzyszenia Pomoc Kościołowi w Potrzebie i wszystkimi ludźmi na całym świecie, pragniemy dziś wyrazić bliskość ofiarom ofiarom ostatniego ataku, łącząc się w modlitwie z wszystkimi osobami dobrej woli i modląc się o łaskę, aby przezwyciężyć nienawiść i przemoc oraz zło dobrem zwyciężyć (Rzm 12:21). Modlimy się także, aby Bóg przemienił kamienne serca terrorystów i wołamy do Matki Bożej Miłosierdzia, Patronki Barcelony, prosząc ją, aby pomogła nam wybaczyć i nigdy nie przestać rozpowszechniać i świadczyć o przesłaniu miłości Jezusa Chrystusa. - pisze w oświadczeniu Javier Mendez Ros, dyrektor PKWP w Hiszpanii.

Michał Kłosowski

Zapisz się do Newslettera

Zapisało się do nas już 9905 osób.Regulamin

Zostałeś zapisany pomyślnie do naszego newslettera
Uzupełnij puste pole!
Podany adres email jest już na liście.
  • Parlamentarny zespół ochrony chrześcijan w świecie

Zespół tworzą posłowie i senatorowie Rzeczypospolitej Polskiej, stanowią niepolityczną grupę, zainteresowaną problematyką prześladowań chrześcijan na świecie. Celem powołania Zespołu jest bieżące monitorowanie sytuacji prześladowanych chrześcijan na świecie oraz - w miarę możliwości - przeciwdziałanie temu zjawisku.

Kid

Pomoc Kościołowi w Potrzebie - Sekcja Polska
ul. Wiertnicza 142, 02-952 Warszawa
tel./fax.: +48 22 845 17 09
email: info@pkwp.org
godziny otwarcia: 8.00 - 16.00 od pn. do pt.

Biuro Regionalne w Krakowie
ul. Stradomska 6, 31-058 Kraków
email: biuro.krakow@pkwp.org
godziny otwarcia:
10.00 - 18.00 od pn. do pt.
10.00 - 14.00 w sob.

Biuro Regionalne w Poznaniu
ul. Szewska 18, 61-760 Poznań
tel.: +48 61 881 88 19
email: biuro.poznan@pkwp.org
godziny otwarcia: 8.00 - 16.00 od pn. do pt.

Konta złotówkowe:
ING Bank Śląski o/ Warszawa